Verdachten aangehouden na vondst 25.000 hennepstekken

woensdag 2 maart 2016

Kampen - De politie heeft dinsdag 1 en woensdag 2 maart twee verdachten aangehouden vanwege een hennepstekkerij in een woning aan De Maat. In de woning troffen agenten ongeveer 25.000 hennepstekken aan.

Via Meld Misdaad Anoniem kwam een tip binnen waarna de politie een onderzoek instelde. Agenten zijn dinsdag 1 maart een woning aan De Maat binnengetreden. In de woning troffen ze ongeveer 25.000 hennepstekken aan. Onderzoek leidde naar twee verdachten, een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 58-jarige man uit Apeldoorn. Ze zijn op 1 en 2 maart aangehouden en zitten nog vast. De aangetroffen apparatuur en stekken zijn in beslag genomen en vernietigd.

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

Heeft u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

(2015598386) NV

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kampen | 112 alarmeringen Kampen | Goedkoop Tanken in Kampen | Supermarkten in Kampen | Weerbericht Kampen